ויזת עבודה לארה"ב

כידוע, מדיי שנה מתמודדים רשויות ההגירה בארה"ב במספר לא מבוטל של מבקרים זמניים האוחזים לרוב בויזת תייר, ומנצלים את זמן שהייתם במדינה לעבודה בלתי חוקית ועשיית כסף מהיר ונזיל.

את עוגמת הנפש אשר עלולה להיווצר לעובדים הבלתי חוקיים כתוצאה מתפיסתם על ידי רשות ההגירה האמריקאית, ניתן למנוע. כל שעליכם לעשות הוא להגיש בקשה לויזת עבודה לארה"ב וזו, להבדיל מויזת תייר מסוג B1/B2, תקנה לכם את האפשרות לשהות בארה"ב וכן לעבוד בה באופן חוקי לחלוטין. 

ויזת עבודה לארה"ב - הסוגים השונים...

שניים מבין סוגי ויזות לארה"ב העבודה הנפוצים ביותר הינם J  ו- E. הליך הוצאת ויזות העבודה לארה"ב שונה מהליך הוצאת ויזת תייר/עסקים לארה"ב וכולל הגשת טפסים נוספים ואגרות שונות.

ויזת J הינה ויזת חילופי מבקרים לארה"ב אשר מיועדת לרוב לאנשים המעוניינים לעבוד, לעבור הכשרה או לערוך מחקר בארה”ב, במסגרת תוכנית רשמית ומאושרת שהינה בחסות מוסד לימודים או כל מוסד אחר הפועל ללא מטרות רווח, לסטודנטים אשר סיימו תואר ראשון ומעוניינים בהתמחות כגון סטודנטים לרפואה, אנשי אקדמיה הזוכים למימון ע"י אוניברסיטאות ומתמחים עסקיים מסוימים.כן, קיימות תוכניות נוספות בהם ניתן לעבודה במסגרת ויזה מסוג J כגון - תוכניות מדריכים במחנות קיץ ותוכניות או-פר.

סוג נוסף של ויזה לארה"ב המאפשר עבודה בארה"ב הינו ויזת אמנת מסחר E1. בהתאם לחוק ההגירה האמריקאי, סעיף 101 (a )(15)(E ), אזרחי מדינות המקיימות אמנת מסחר וחליפין מתאימה עם ארה"ב, זכאים להגיש בקשה לויזת אמנת מסחר אשר תקנה הם את האפשרות לנהל מסחר במדינה במגוון תחומים, ובין היתר, מסחר בשירותים וטכנולוגיה.

ויזה נוספת לארה"ב הינה ויזת E2 המתייחסת לויזת משקיעים. ויזת E2 מיועדת לאנשים המתכוונים להגיע לארה"ב, לשם הקמה, פיתוח או ניהול חברה בה השקיעו. נכון להיום, אין באפשרותו של האזרח הישראלי להגיש בקשה לויזת עבודה מסוג E2. אולם, לאחרונה הוגשה הצעת חוק לידי הקונגרס האמריקאי, ובמידה ותאושר תאפשר להעניק לישראלים ויזה מיוחדת לשנתיים אשר תאפשר שהייה בארה"ב לשם פתיחת עסק חדש או הרחבת עסק קיים.

שינוי הוראת החוק הקיימת ופתיחת האפשרות בפני האזרח הישראלי להשקיע ולעבוד בארה"ב זוכה לתומכים רבים. אם ההצעה תאושר, ישראל תהיה אחת מבין חמש מדינות בלבד, וביניהן: סינגפור, צ'ילה, דנמרק ואוסטרליה, אשר זכו לקבל את הפריווילגיה מהקונגרס האמריקאי.

לסיכום, באם הינכם מעוניינים לעבוד בארה"ב חשוב כי תמלאו אחר כל ההנחיות וההוראות כדין תצטיידו בויזת עבודה לארה"ב וביתר האישורים אשר יאפשרו לכם לעבוד בארה"ב באופן חוקי.

לפרטים נוספים וייעוץ מקצועי ללא עלות לגבי הוצאת ויזת עבודה לארה"ב, הנכם מוזמנים להתייעץ עם אחד מנציגנו בטלפון:  1700-77-00-71

צוות קליק ויזה